Humanitarni fond "Delta holdinga"

Bez autora
Sep 28 2011

Kompanija "Delta holding" osnovala je novi fond, za koji će od 2012. godine izdvajati deset odsto profita za različite društveno korisne projekte. Deset odsto ostvarenog profita kompanije "Delta holding" će, počevši od 2012. godine, biti izdvajano u novoosnovani fond za finansiranje različitih društveno korisnih projekata. Procenjuje se da bi donacija za narednu godinu mogla da bude nekoliko miliona evra. Sredstva novog fonda "Delta holdinga" biće na raspolaganju od kraja marta 2013. godine. Ideja je da se kroz ovakve projekte promene i unaprede neke stvari u našem društvu. Kako bi se obezbedila neutralnost fondacije, stručnost i razumevanje društvenih potreba, javne ličnosti formirale su poseban savet, koji će osmisliti ime, ali i buduće projekte. Osim Ružice Đinđić, predsednice Fondacije "Dr Zoran Đinđić", u savetu su i urednik Vremena Dragoljub Žarković, kao i rektor Beogradskog univerziteta Branko Kovačević, koji je rekao da će sredstva biti namenjena pre svega mladima da bi se poboljšalo stanje u obrazovanju, nauci, kulturi i umetnosti.

Humanitarni fond "Delta holdinga"Kompanija "Delta holding" osnovala je novi fond, za koji će od 2012. godine izdvajati deset odsto profita za različite društveno korisne projekte.

Deset odsto ostvarenog profita kompanije "Delta holding" će, počevši od 2012. godine, biti izdvajano u novoosnovani fond za finansiranje različitih društveno korisnih projekata.

Procenjuje se da bi donacija za narednu godinu mogla da bude nekoliko miliona evra.

Sredstva novog fonda "Delta holdinga" biće na raspolaganju od kraja marta 2013. godine.

Jelena Krstović, direktor za korporativnekomunikacije Delta holdinga, kaže da je ideja da se kroz ovakve projekte promene i unaprede neke stvari u našem društvu.

Kako bi se obezbedila neutralnost fondacije, stručnost i razumevanje društvenih potreba, javne ličnosti formirale su poseban savet, koji će osmisliti ime, ali i buduće projekte.

Osim Ružice Đinđić, predsednice Fondacije "Dr Zoran Đinđić", u savetu su i urednik Vremena Dragoljub Žarković, kao i rektor Beogradskog univerziteta Branko Kovačević, koji je rekao da će sredstva biti namenjena pre svega mladima da bi se poboljšalo stanje u obrazovanju, nauci, kulturi i umetnosti.

Nova fondacija uključiće u svoj rad najširu javnost, a očekuje se da će im se priključiti i druge društveno odgovorne kompanije iz Srbije. Među zainteresovanima su, za sada, Interkomerc, Beohemija i PSP farman.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik